PROJEKT MORAVA - 1991-1995, 1994, DÚ 01. - Kočková, Eva (VÚV T.G.M., 1995)
Dílčí úkol 01 detailním monitoringem chemické analýzy, biologického oživení a mikrobiologického znečištění zjišťuje současný stav jakosti vody v povodí Moravy a jejích přítoků, v povodí Svratky, Bečvy a oblasti města Prostějova, Hloučele a Valové. Součástí úkolu je i sledování přirozené radioaktivity vody v zájmových povodích, zjišťování vztahů mezi jakostí povrchové vody a podzemní vodou v příběžních zónách, monitorování jakosti surové vody ve vodárenských lokalitách a technologické úrovně vodáren a zkoumání složení a funkce rybích společenstev řeky Moravy.