Uplatňování a prosazování SVP do praxe rozhodování vodoprávních úřadů : metodika úkolu na rok 2003 - Polenka, Evžen (VÚV T.G.M., 2003)
Úkol je trvale zaměřen na prosazování záměrů schválených v SVP a uplatňování zásad ochrany vodstva, integrované hospodaření s vodou v celých povodích hlavních řek ČR a formulovaných ve státní vodohospodářské politice, implementaci do konkrétních rozhodmutí vodoprávních úřadů a do dokumentů územního plánování a rozhodnutí o využití území.