Cestovní zpráva ze zahraniční služební cesty do Švédska ve dnech 27. 6. - 3. 7. 2009 - Horáková, Kateřina (VÚV TGM, v.v.i., 2009)
Účast na mezinárodní konferenci "3rd FEMS Congres of European Microbiologists". Hlavní témata konference : mikrobiální fyziologie, mikrobiální genetika, biologie mikroorganismů, mikrobiální regulace, molekulární biologie, genomika a proteonika, lékařská mikrobiologie, environmentální mikrobiologie, mořská mikrobiologie, potravinářská mikrobiologie, virologie.