Cestovní zpráva ze zahraniční služební cesty do Chorvatska ve dnech 13. - 17. 4. 2005 - Bernardová, Ilja (VÚV TGM, 2005)
Účast na 34. jednání expertních skupin Monitoringu a laboratorního managementu MKOD. Stěžejní náplní jednání byly otázky související s implementací Rámcové směrnice EU v podunajských zemích a to především z hlediska referenčních podmínek, harmonizace národních typologií, přípravy interkalibračního cvičení a seznamu prioritních polutantů pro Dunaj.