Opera Corcontica = Krkonošské práce (Správa Krkonošského národního parku, 2010)
Číslo tematicky zaměřené na krkonošskou a skandinávskou tundru. Z obsahu: Geo-ekologické srovnání tundry ve středoevropských Krkonoších a subarktickém pohoří Abisko (Švédsko) (Štursa J. aj.) - Alpínská hranice lesa v Krkonoších a v pohoří Abisko (Štursa J. aj.) - Lišejníky v alpínském pásmu Krkonoš (inventarizační průzkum a vegetační monitoring v rámci mezinárodního projektu GLORIA) (Halda J. aj.) - Epigeičtí pavouci, sekáči a střevlíci vybraných rostlinných společenstev krkonošské a skandinávské tundry (Materna J. aj.) - Banka semen ohrožených druhů rostlin Krkonoš (Zahradníková J. - Harčariková L.) - Genetická struktura dílčích populací jizerskohorského smrku ztepilého (Šnytr O. - Mánek J.).