Integrovaný registr znečišťování životního prostředí : souhrnná zpráva za rok 2008 : vyhodnocení údajů ohlášených do IRZ v letech 2004-2008 : hlavní zjištění (Ministerstvo životního prostředí : CENIA, 2010)
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí (IRZ) v České republice. Shrnutí hlavních zjištění ze souhrnné zprávy o IRZ za rok 2008, vyhodnocení údajů ohlášených do IRZ v letech 2004 - 2008. Právní rámec ohlašování do IRZ v letech 2004 - 2008, rozsah ohlašovaných údajů, způsob a forma ohlašování do IRZ, termín plnění ohlašovací povinnosti, zveřejňování údajů ohlášených do IRZ v letech 2004 - 2008. Souhrnné vyhodnocení údajů ohlášených do IRZ v letech 2004 - 2008: skupiny znečišťujících látek v IRZ, úniky ohlašovaných látek do ovzduší, vody a půdy a přenosy ohlašovaných látek v odpadních vodách a v odpadech v letech 2004 - 2008, množství ohlášených látek do IRZ a četnost hlášení podle typu úniku či přenosu, činnosti provozoven ohlašujících do IRZ, vyhodnocení údajů ohlašovaných do IRZ podle krajů. Kompletní znění souhrnné zprávy o IRZ za rok 2008 na přiloženém CD.