Sedimenty vodných tokov a nádrží : zborník prednášok z V. konferencie s medzinárodnou účasťou : Bratislava, 13.-14. mája 2009 - Hucko, Pavel (Slovenská vodohospodárska spoločnosť ZSVTS pri Výskumnom ústave vodného hospodárstva, 2009)
Sborník přednášek a posterů z oblasti problematiky dnových sedimentů ve vodních tocích a nádržích. Z obsahu: Možnosti a limity využití rybničních a říčních sedimentů k aplikaci na zemědělskou půdu v ČR (Vácha R. aj.) - Monitoring říčních sedimentů jako součást provozního monitoringu povrchových vod (Medek J.) - Kontaminace říčních sedimentů přírodními a umělými radionuklidy na území ČR (Ivanovová D. aj.) - Znečištění řeky Svratky potenciálně nebezpečnými látkami v úseku pod městskou čistírnou odpadních vod (Halířová J. aj.) - Využití gelových minipeeperů při sledování složení pórové vody v sedimentech (Borovec J. aj.) - Sediment rybníka ošetřovaného Al a Fe koagulanty (Duras J.) - Kvantifikace inokula sinic v sedimentu (Maršálek B. aj.) - Vývoj obsahu nebezpečných látek v sedimentech řeky Moravy (Hudcová H. - Bernardová I.).