Effects of environmental factors on the freshwater pearl mussel population in the National Nature Monument Lužní Potok (Zinnbach) - Bílý, Michal (T. G. Masaryk Water Research Institute, public research institution, 2008)
Perlorodka říční a její výskyt v Ašském regionu. Výsledky výzkumu neuspokojivého stavu populace perlorodky říční a složek jejího životního prostředí v Lužním potoce. Vývoj početnosti perlorodky říční v Národní přírodní památce (NPP) Lužní potok. Vývoj využívání půdy v povodí Lužního potoka. Výzkum chemismu vody Lužního potoka. Dostupnost potravy pro perlorodku říční v povodí Lužního potoka. Analýza intersticiální vody Lužního potoka. Zdroje znečištění Lužního potoka na českém území. Makrozoobentos Lužního potoka. Migrační aktivita pstruha v povodí Lužního potoka. Akční plán pro záchranu perlorodky říční v České republice a jeho cíle.