Říční krajina 5 : 5. ročník pracovní konference se zaměřením na problematiku řek a okolní krajiny : sborník příspěvků z konference Olomouc 2007 = River landscape 5 - Měkotová, Jarmila; Štěrba, Otakar (Univerzita Palackého, 2007)
Z obsahu: Detritové toky v oligotrofních povodích - metoda kontinuálního vzorkování (Fricová K. - Simon O. - Douda K.) - Hodnocení ovlivnění vodního prostředí těžbou uranu v povodí řeky Svratky (Hudcová H. aj.) - Vliv desetileté povodně na transport dřevní hmoty uložené v korytě a nivě řeky Blanice (Kožený P.) - Výzkum vlivu lesních ekosystémů s různým způsobem obhospodařování na kvalitu odtékající vody - předběžné výsledky (Kroča J. - Kuras T. - Skácelová O.) - Výsledky průzkumu vlivu revitalizace na ekologický stav vybraných malých vodních toků (Rozkošný M.).