Pitná voda 2008 : zborník prednášok z XI. konferencie s medzinárodnou účasťou : Trenčianske Teplice, 7.-8. október 2008 - Buchlovičová, Jana (Hydrotechnológia, 2008)
Sborník referátů přednesených na konferenci Pitná voda 2008, konané ve dnech 7. - 8. 10. 2008 v Trenčianských Teplicích. Z obsahu: Zvyšování výkonnosti a kvality vodohospodářských služeb (Kyncl M.) - Legislativní a praktická péče o jakost dodávané vody (Hubáčková J. aj.) - Změny klimatu a zdroje povrchových a podzemních vod ČR - adaptační opatření (Dubánek V.) - Výskyt uranu ve zdroji podzemní vody (Stuhl A. - Mergl V.) - Ochrana vod. Docílení dobrého stavu vod (Novák J. - Oppeltová P.) - Provozní optimalizace a vývojové trendy vodárenské filtrace (Dolejš P.) - Nerezové drenážní systémy Triton ve filtrační technologii pitných vod (Courageot F. - Hradil Z.) - Předprojektová příprava rekonstrukce úpravny vody Plzeň (Drbohlav J.) - Vnos ozonu do vody - praktické zkušenosti s GDS (Beneš J.) - Použití pasivního vzorkování pro sledování koncentrací mikropolutantů v surové a upravené pitné vodě (Dolejš P. aj.) - Sledování účinnosti regenerace náplně filtru (Blažík J. - Mergl V.) - Využití inhibitorů koroze ve společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín, a.s. (Korabík M. - Kroča L.) - Výstupy z ročního sledování eliminace plísní ze vzduchu v akumulacích s osazeným filtrem (Říhová Ambrožová J. - Říha J.) - Poznatky a zkušenosti z provozování vodojemů (Hubáčková J. aj.) - Dálkový monitoring vodárenských zařízení (Hassmann J.) - Zkušenosti z 30 let aplikace bezmezidnového drenážního systému AQUAFILTER ve filtrech úpraven vody v ČR a SR (Novák V.) - Posouzení vlivu dezinfekce vody MIOX na kvalitu vody z hlediska zdravotního rizika a porovnání s chlornanem sodným (Macek L. - Cyhelská E.) - Rounové textilie vhodné pro vodárenství (Nasadil P. - Mergl V.).