Toxicita a biodegradabilita odpadů a látek významných ve vodním prostředí : 13. národní konference, Vodňany 18.-20.6.2007 (Bulletin VÚRH Vodňany, 2007)
Sborník přednášek z 13. národní konference konané ve dnech 18. - 20. 6. 2007 ve Vodňanech. Z obsahu: Posouzení kontaminace přítoků řeky Labe pomocí biochemických markerů (Havelková M. aj.) - Využití pasivního vzorkování ke sledování výskytu cyanotoxinů v povrchových vodách (Kohoutek J. aj.) - Obsah rtuti a methylrtuti ve svalovině ryb z přítoků řeky Labe (Kružíková K. aj.) - Praktické zkušenosti s ekotoxikologickými testy dle požadavků vyhlášky č. 294/2005 Sb. (Vašata P.) - Mezilaboratorní porovnávání zkoušek v oblasti stanovení ekotoxicity odpadů (Bučková M. - Dvořák R.) - Koncepce stavby ochranných hrází povrchových toků na bázi směsi ENVIMIX (Ďurďová L. aj.) - Využití testů toxicity na vodních organismech pro testování léčivých přípravků pro ryby (Kolářová J. - Nepejchalová L.) - Metody hodnocení zatížení vodního prostředí (xeno)estrogeny (Mikula P. - Svobodová Z.) - Ekotoxické zátěže po těžbě a hydrometalurgické úpravě uranových rud v ČR (Švehla J.).