Ochrana před povodněmi v urbanizovaných územích - Slavíková, Lenka (IREAS, Institut pro strukturální politiku, 2007)
Informace o problematice povodní, protipovodňové ochraně a způsobech nakládání s dešťovou vodou v zastavěných částech měst, zejména v Praze. Shrnutí dosavadních poznatků a zahraničních zkušeností souvisejících s problematikou povodní a předcházení povodňovým škodám. Důvody vzniku povodní. Historie povodní na českém území. Principy dlouhodobě udržitelné ochrany před povodněmi. Rozdělení odpovědnosti v ochraně před povodněmi. Popis realizovaných protipovodňových opatření na Vltavě a drobných vodních tocích na území hlavního města Prahy. Povodňový rádce pro občany.