Botanicky významná území České republiky = Important plant areas in the Czech Republic - Čeřovský, Jan; Podhajská, Zdenka; Turoňová, Dana (Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, 2007)
Stručný přehled vývoje ochrany flóry a vegetace v ČR. Podrobný popis botanicky významných území České republiky.