Geostatistics for Environmental Scientists - Webster, Richard (John Wiley & Sons, Ltd, 2007)
Publikace uvádí do problematiky nejnovějších statistických technik včetně výběru a třídění dat, prostorových kovariancí, stochastického modelování, variogramu a jeho modelování. Zaujímá praktický přístup a uvádí příklady. Poskytuje detailní návod pro analyzování environmentálních dat.