Pascal pro začátečníky - Hruška, Tomáš (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1989)
Kniha na příkladech vysvětluje základní pojmy jazyka Pascal i metodiku tvorby programů. Výklad je zaměřen tak, aby čtenář detailně pochopil konstrukce jazyka použité v daném programu a mohl jej na svém počítači odladit a spustit. Kapitoly jsou zakončeny definicemi zavedených pojmů a tématy pro samostatná cvičení.