Zbierka úloh z matematiky - Krajňáková, Dorota (Edícia matematicko-fyzikálnej literatúry, 1988)
Publikace zahrnuje všechny oblasti matematiky potřebné v chemicko-inženýrských aplikacích - základy matematické analýzy, diferenciální počty funkcí jedné a více proměnných, lineární algebru, nekonečné řady, diferenciální rovnice, pravděpodobnost a matematickou statistiku.