2006 spring flood in the Czech Republic - Kašpárek, Ladislav; Novický, Oldřich; Hanel, Martin; Horáček, Stanislav (T.G. Masaryk Water Research Institute, 2006)
Výstup projektu Vyhodnocení jarní povodně 2006 na území České republiky, řešeného pod gescí Ministerstva životního prostředí ČR. Meteorologické příčiny povodňové situace. Hydrologické vyhodnocení průběhu povodně. Zhodnocení extremity povodně. Hlásná a předpovědní povodňová služba. Vliv manipulací na nádržích a rozlivů v inundačních územích na povodňové průtoky. Dopad povodně na životní prostředí. Vztahy mezi krajinou a povodní. Zhodnocení činnosti povodňových a krizových orgánů. Povodňové škody a dopad povodně na obyvatele.