Hygienické minimum pro pracovníky ve vodárenství - Kožíšek, František ([SOVAK], 2006)
Legislativní rámec zásobování pitnou vodou v České republice. Provozování úpraven vod a vodovodů jako činnost epidemiologicky závažná. Zásady provozní hygieny a hygienicky nezávadné obsluhy vodárenských zařízení. Základní znalosti o příčinách a epidemiologii nákaz, na kterých se může podílet voda. Otravy z pitné vody. Zásady předcházení vzniku a šíření nákaz, na kterých se může podílet voda. Speciální hygienická problematika podle pracovní činnosti v rozsahu provozního řádu úpravny vody nebo vodovodu. Plány pro zajištění bezpečnosti vody.