Informace o životním prostředí v České republice (2000 - 2005) = Information on the environment in the Czech Republic (2000 - 2005) (Životní prostředí, zemědělství, 2006)
Složky životního prostředí: ovzduší, voda (jakost vody v tocích, veřejné vodovody a kanalizace, vodní toky, znečišťující látky vypouštěné do vodních toků), lesy, chráněná území. Vybrané ekonomické činnosti ovlivňující životní prostředí: průmysl, doprava a cestovní ruch, kontaminace potravin. Produkce a nakládání s odpady. Agro-environmentální indikátory. Vybrané demografické ukazatele a zdravotní rizika. Financování ochrany životního prostředí (investice na ochranu životního prostředí, výdaje na životní prostředí z centrálních zdrojů).