Sborník příspěvků 14. konference České limnologické společnosti a Slovenskej limnologickej spoločnosti : Nečtiny, 26.-30. června 2006 - Sacherová, Veronika (Česká limnologická společnost, 2006)
Sborník abstrakt ze XIV. konference České limnologické společnosti a Slovenskej limnologickej spoločnosti, konané ve dnech 26. - 30. června 2006 v Nečtinách. Z obsahu: Kvalita vody v Bílině a jejích vybraných přítocích (Aronová K.) - Redukce mikrobiálního znečištění biologickými rybníky v malých obcích (Baudišová D. - aj.) - Porovnání výsledků biologického hodnocení toků významně ovlivněných nádržemi (Bernardová I. - aj.) - Problematika ochrany oligotrofních toků s výskytem perlorodky říční v ČR (Bílý M. - Simon O.) - Fytoplankton řeky Jizery: sezónní a prostorová variabilita (Desortová B.) - Hodnocení vodních ekosystémů - co nabízí a co požaduje Rámcová směrnice (Fuksa J.K.) - Zatápění zbytkové jámy Chabařovice - vývoj mělkého jezera v podmínkách uhelné pánve (Havel L. - Vlasák P.) - Bilanční studie Bíliny a Lužnice (Novák M. - Kučera J.) - PPCP - nové polutanty, účinky a výskyt (Svoboda J.).