Základy chemického inženýrství - Míka, Vladimír (SNTL, 1981)
Kniha popisuje pochody hydromechanické, tepelné a difúzní, představující sdílení hybnosti, energie a hmoty. Jsou zde vysvětleny diferenciální rovnice, které děje popisují, některé jednoduché integrace a praktické aplikace na jednotlivé chemickoinženýrské operace.