Hydroecological study of the Jizera River catchment and the Jizera Mountains - Blažková, Šárka (Research for practice, 2005)
Obsah: Dynamika fytoplanktonu v řece Jizeře ve vztahu k živinám a hydrologickým podmínkám (Desortová, B.) - Hodnocení environmentálního stavu řeky Jizery na základě makrozoobentosu odebraného v rámci národního monitoringu (Kokeš, J.) - Rybí přechody na řece Jizeře (Slavík, O. - aj.) - Rekonstrukce nitrátového znečištění břehové infiltrace Káraný s využitím izotopů 15-N a 18-O (Buzek, F. - aj.) - Hodnocení útvarů povrchových vod v povodí Jizery (Merta, L. - Havlíčková, S.) - Hodnocení útvarů podzemních vod (Prchalová, H.) - Průzkum bodových zdrojů znečištění nad 500 EO v povodí řeky Jizery (Koumar, L.) - Modelování proudění podzemních vod v povodí Jizery (Milický, M. - aj.) - Modelování proudění vody a transportu znečištění v půdním profilu v oblasti Předměřic (Císlerová, M. - aj.) - Modelování acidifikace v Jizerských horách: rekonstruované a předpověděné dlouhodobé změny v povodí Uhlířská (Motl, D.) - Experimentální povodí Českého hydrometeorologického ústavu v Jizerských horách (Kulasová, A. - Bubeníčková, L.) - Kvalita vody v experimentálních povodích (Lochovský, P. - aj.) - Podpovrchová hydrologie v povodí Uhlířská (Šanda, M. - aj.) - Srážkoodtokové modelování v Jizerských horách (Blažková, Š. - aj.).