Fyzikálně chemické metody stanovení organických sloučenin v přírodninách - Borkovcová, Ivana (Metodické příručky Ústředního ústavu geologického, 1986)
Příručka shrnuje osvědčené a provozně ověřené metody klasické a instrumentální chemické analýzy organické hmoty a plynů v geologických materiálech. Část 1 obsahuje metody stanovení organických sloučenin v horninách a ropách, část 2 je zaměřena na analýzu organických látek a plynů ve vodách.