Rozbor možností vodárenského využití řeky Vltavy z hlediska jakosti vltavské vody : studie - Nejedlý, A. (Výzkumný ústav vodohospodářský, 1976)
Jakost vltavské vody a její upravitelnost na pitnou; zhodnocení vývoje a stavu jakosti vltavské vody nad Prahou; prognoza dalšího vývoje jakosti; upravitelnost vltavské vody na vodu pitnou.