Geologie pro stavební inženýry - Šamalíková, Milena (rektorát Vysokého učení technického, 1982)
Základní pojmy a definice v petrografii, stavba Země, strukturní stavba kontinentů, horninotvorné minerály, horniny, zemětřesení, geologická činnost podzemních vod, svahové pohyby, regionální rajonizace základových půd, geologické a inženýrskogeologické mapy.