Předseminář Vodohospodářské informační systémy, Řízení dat a modelování povodí před 7. magdeburským seminářem o ochraně vod, 20.-22. října 1996 v Českých Budějovicích (Povodí Vltavy, 1996)
Správa a vedení dat. -- Modelování vodní a látkové bilance v říčních systémech. -- Spřažené transportní modely. -- Využití informačních systémů pro povodí. -- Porovnání velkých evropských povodí.