Počasí : moderní předpovědní metody, prevence a snižování následků katastrof (Ministerstvo životního prostředí, 2002)
Předpověď počasí a modely atmosféry (Brožková, R.). -- Využití metod dálkové detekce pro předpovědní a výstražnou službu (Šálek, M., Kráčmar, J.). -- Silné bouře a tornáda na území České republiky (Setvák, M.). -- Problematika v předpovědní a hlásné povodňové službě (Kubát, J.). -- Využití hydrologických modelů a perspektivy jejich rozvoje u nás (Řičicová, P., Krejčí, J.). -- Smogové situace, chemické havárie, modelování šíření znečištění (Keder, J.). -- Silniční meteorologie - varovný a ekologický fenomén přelomu tisíciletí (Škuthan, M.). -- Meteorologické zajištění provozu jaderných elektráren (Vozobule, V.). -- Bezpečnost osob v blízkosti konvektivních bouří (Setvák, M., Šálek, M., France, M.).