Mnohostranné mezinárodní úmluvy (MŽP ČR, 1996)
Úmluva o dálkovém znečišťování ovzduší přecházejícím hranice států. Protokol k Úmluvě o dálkovém znečišťování ovzduší přecházejícím hranice států z r. 1979 o dlouhodobém financování kooperativního programu pro monitorování a vyhodnocování dálkového šíření látek znečišťujících ovzduší v Evropě (EMEP). Protokol k Úmluvě o dálkovém znečišťování ovzduší přecházejícím hranice států z r. 1979 o snížení emisí síry nebo jejich toků, přecházejících hranice států, nejméně o 30 procent. Protokol k Úmluvě o dálkovém znečišťování ovzduší přecházejícím hranice států z r. 1979 o dalším snížení emisí síry. Protokol k Úmluvě o dálkovém znečišťování ovzduší přecházejícím hranice států z r. 1979 o snižování emisí oxidů dusíku nebo jejich toků přes hranice států.