Thayensia : sborník původních vědeckých prací z Podyjí (Správa Národního parku Podyjí : Jihomoravské muzeum, 2005)
Obsah: Vratislav Drlík - učitel, přírodovědec a spoluzakladatel Jihomoravského muzea ve Znojmě (Klejdus, J. - Maňáková, L.) - Květena Znojemska 1950-1954 (Drlík, V. - Grulich, V. - Reiter, A.) - Rejstřík vědeckých jmen rostlin.