Manažerské účetnictví pro potřeby environmentálního řízení / (Environmentální manažerské účetnictví) - Hyršlová, Jaroslava (MŽP, 2003)
Environmetnální manažerské účetnictví, podstata environmentálních nákladů, výnosy podniku, tvorba systému sledování a vyhodnocování environmentálních nákladů v podniku, bilance hmotných a energetických toků, systémy skladové evidence, evidence odpadů a plánování produkce.