Stavební mechanika pro obor vodohospodářských staveb. - Mejzlík, Ladislav (Řada stavební lit, 1965)
Práce navazuje na 1. díl a na učebnici Pružnost a pevnost 1 a 2. Zabývá se řešením nosníků na pružných podporách a na pružném podloží, plnostěnnými oblouky a plnostěnnými prstenci zatíženými ve své rovině, základy na pružném poloprostoru, válci a báněmi.