Regional hydrological impacts of climatic change : impact assessment and decision making : part 1 of the proceedings of the International Symposium on Regional Hydrological Impacts of Climatic Variability and Change with an Emphasis on Less Developed Countries (S6) held during the Seventh Scientific Assembly of the International Association of Hydrological Sciences (IAHS) at Foz do Iguaço, Brazil, 3 - 9 April 2005 - Wagener, Thorsten (IAHS Publication, 2005)
První část příspěvků z Mezinárodního symposia o dopadech klimatických změn na regionální hydrologii s důrazem na méně rozvinuté země, konaného během 7. vědeckého setkání Mezinárodní asociace hydrologie (IAHS) v Brazílii ve dnech 3.-9. dubna 2005. Sborník obsahuje 37 článků ve dvou tematických kapitolách rozdělených podle geografických regionů (Jižní Amerika, Severní Amerika a Evropa, Afrika, Asie, Oceánie). Kapitola 1 - Hodnocení potenciálních dopadů budoucího klimatu na hydrologii včetně role přirozené variability a změn vyvolaných antropogenní činností. Kapitola 2 - Hydroklimaticky významný rozhodovací proces, hodnocení rizik a zmírňovací/adaptační strategie využívající modelové předpovědi vodních zdrojů a hydrologických extrémů.