Geologické podklady pro krajinotvorné programy - Hejnák, Josef (Ministerstvo životního prostředí, 2004)
Informace o krajinotvorných programech. Ochrana vody a půdy z hlediska krajinotvorných programů. Přírodní geologické a hydrogeologické poměry území České republiky. Zemědělské vodohospodářské meliorace. Revitalizace drobných vodních toků. Terasové meze a zasakovací příkopy. Malé vodní nádrže. Mokřady. Protierozní opatření. Metody průzkumu pro zpracování geologických podkladů. Způsoby zpracování geologických podkladů pro krajinotvorné programy.