Radionuklidy a ionizující záření ve vodním hospodářství : XVIII. konference : 10.-11.5.2004 České Budějovice (Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost, 2004)
Sborník přednášek z XVIII. konference o radionuklidech a ionizujícím záření ve vodním hospodářství. Z obsahu: Vývoj referenční úrovně radioaktivních látek v hydrosféře a vliv JE Temelín (Hanslík E. - aj.) - Biomonitoring radioaktivity řeky Vltavy v souvislosti s provozem JETE (Švadlenková M. - aj.) - Zvýšený obsah uranu v pitných vodách na jižní Moravě (Fleischer I.) - Monitorování radioaktivity Dunaje (Vršková M. - Minčáková F.) - Radioaktivní látky v říčních dnových sedimentech a plaveninách v ČR za období 1999 - 2003 (Hanslík E. - aj.) - Evropská směrnice pro obsah radioaktivních látek ve vodě určené pro lidskou spotřebu a novelizace vyhlášky SÚJB č.307/2002 Sb. o radiační ochraně (Hůlka J. - Vlček J.) - Technické normy pro stanovení radioaktivních látek ve vzorcích vody (Fremrová L. - Hanslík E.) - Radiační monitorovací síť (Starostová V.) - Radioaktivní látky vypouštěné z JE Dukovany do okolní hydrosféry (Kaufmannová M. - Svozil M.).