Scales in hydrology and water management = Echelles en hydrologie et gestion de l'eau - Tchiguirinskaia, Ioulia; Bonell, Mike; Hubert, Pierre (IAHS Publication, 2004)
Sborník přednášek z mezinárodní konference Seventh Kovacs Colloquium o významu měřítek v hydrologii a vodním hospodářství. Vícerozměrový informační management a rozhodovací nástroje pro efektivní vodní hospodářství. Vhodné měřítko pro modelování. Povodí toku jako nové územní měřítko pro vodní hospodářství v Brazílii. Vícerozměrové přístupy k vodnímu hospodářství: dopady využívání půdy na dynamiku nutrientů a sedimentů. Rozdělení půdní vlhkosti pro hydrologické modely. Předpovídání statistického rozdělení kulminačních průtoků pro srážko-odtokové události. Vícerozměrová geofyzika a trvale udržitelný rozvoj. Modelování a předpovídání srážek v prostoru a čase. Vliv prostorového měřítka na prostorovou variabilitu v hydrologické odezvě.