Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2018 : stav ke dni 31. 12. 2018 (Ministerstvo zemědělství, 2019)
Hydrologická bilance - teplotní a srážkové poměry, odtokové poměry, režim podzemních vod. Hydrologické extrémy - průběh povodní, odstraňování povodňových škod, průběh sucha, meziresortní komise VODA-SUCHO. Jakost povrchových a podzemních vod. Nakládání s vodami. Zdroje znečištění. Správa vodních toků. Vodovody a kanalizace pro veřejnou potřebu. Rybářství a rybníkářství. Finanční podpory vodního hospodářství. Legislativní opatření. Prioritní úkoly, programy a stěžejní dokumenty ve vodním hospodářství. Mezinárodní vztahy. Výzkum a vývoj ve vodním hospodářství. Plnění programů opatření přijatých plány povodí v roce 2015.