Statistická ročenka České republiky 2016 = Statistical Yearbook of the Czech Republic 2016 (Český statistický úřad, 2016)
Souborný statistický přehled ze všech odvětví národního hospodářství ČR doplněný mezinárodním srovnáním zemí EU a porovnáním jednotlivých krajů a oblastí ČR. Vybrané ukazatele národního hospodářství, území a podnebí (mj. průměrné srážky, odtoky z povodí, kulminační průtoky za povodní), životní prostředí (mj. chráněná území, znečištění ovzduší, jakost podzemních a povrchových vod, vodní toky, veřejné vodovody, veřejné kanalizace, čistírny odpadních vod, odpady), obyvatelstvo, národní účty, finance, měna a platební bilance, ceny, příjmy a výdaje obyvatelstva, trh práce, zahraniční obchod, organizační struktura národního hospodářství, zemědělství, lesnictví, průmysl, energetika, stavebnictví, obchod, ubytování, stravování a cestovní ruch, doprava, informační a komunikační technologie, věda a výzkum, tržní služby, vzdělávání, zdravotnictví, sociální zabezpečení, kultura a sport, soudnictví, kriminalita, nehody, mezinárodní srovnání, vybrané ukazatele oblastí a krajů, výsledky voleb.