Povodně v České republice v roce červnu 2013 - Daňhelka, Jan; Kubát, Jan; Šercl, Petr; Čekal, Radek (Český hydrometeorologický ústav, 2014)
Meteorologické příčiny a hydrologický průběh povodní. Povodně v květnu a červnu 2013. Meteorologické příčiny povodní. Problémy hydrologických předpovědí v průběhu povodně 2013. Funkce vodních děl a protipovodňových opatření. Dopady povodní a povodňové škody. Porovnání červnové povodně 2013 s historickými povodněmi. Předpovědní povodňová služba při povodních. Možnosti a omezení kvantitativní předpovědi srážek a hydrologických předpovědí. Rozvoj předpovědní povodňové služby od povodní 2002-2013. Trendy ve výskytu povodní.