Zapomenuté památky Čech, Moravy a Slezska : 209 tipů na výlety za krásou a historií - Dudák, Vladislav (Práh, 2012)
Publikace nabízí výběr 209 polozapomenutých památek. Jsou popsány v medailoncích, které čtenáře seznamují se základními údaji a snaží se poodkrýt genia loci popisovaných míst. K jednotlivým medailonkům jsou připojeny stručné odkazy na další zajímavé památky v okolí.