Zaniklé hrady, zámky a tvrze Čech, Moravy a Slezska po roce 1945 - Musil, František (Libri, 2005)
Publikace vypovídá o důsledku politických a hospodářských poměrů panujících ve druhé polovině 20. století, kterými byla postižena i jedna ze složek našeho památkového bohatství - panská sídla. Dává nahlédnout do pohnutých osudů několika stovek hradů, zámků a tvrzí, které po roce 1945, resp. 1948 přešly do vlastictví státu.