Mobilní protipovodňové systémy - Juráň, Marek (MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, 2010)
Mobilní protipovodňové systémy nejčastěji používané v České republice. Mobilní protipovodňové systémy dostupné v ČR. Přehled mobilně stacionárních systémů dostupných v ČR. Další prvky ochrany proti povodním. Vývoj protipovodňových systémů v zahraničí.