Vláhové poměry krajiny : sborník recenzovaných příspěvků z mezinárodní konference : Mikulov 4. - 5. dubna 2012 - Rožnovský, Jaroslav (Česká bioklimatologická společnost v nakl. Český hydrometeorologický ústav, 2012)
Sborník přednášek z mezinárodní konference konané ve dnech 4. - 5. dubna 2012 v Mikulově. Z obsahu: Problematika revitalizací na příkladu povodí Lomnice (Bažatová T.) - Havarijní zhoršení jakosti vodních toků (Bohdálková J. - Vontorová J.) - Srážkové poměry Jihomoravského kraje v období 1961-2010 (Doleželová M.) - Pravděpodobný vývoj srážek v oblasti jižní Moravy (Fukalová P. aj.) - Vodní režim aluvia řeky Dyje v lokalitě Horní les a lokální revitalizace (Hadaš P. - Litschmann T.) - Srážkové poměry na stanici Tušimice v období 1968-2011 (Hájková L.) - Srovnání měřené a modelové vlhkosti půdy na písčitých půdách (Hora P. - Kohout M.) - Podzemní vody v neogenních zvodních Dyjsko-svrateckého úvalu (Hrubý P.) - Voda v krajině jihomoravských niv (Hybler V. aj.) - Výskyt a distribuce pesticidů v pevných matricích toků ČR (Kodeš V. aj.) - Hydrologické a protierozní funkce agrárních valů (Kovář P. aj.) - Změna srážkových poměrů Mokrých luk a její vliv na teplotu vzduchu (Kovářová M.) - Analýza rozložení denních srážkových úhrnů v průběhu roku ve stanici Velké Meziříčí (Kozlovská S. aj.) - Hodnocení hydricko-vodohospodářské funkce malého lesního povodí v NP Šumava (Kozumplíková A. aj.) - Vlhkostní poměry revitalizovaných valů v Krušných horách (Litschmann T. aj.) - Meteorologické příčiny povodňových epizod v povodí Kamenice v letech 2009 a 2010 (Novák M.) - Analýza vývoje jakosti povrchových vod v souvislosti se změnami využití krajiny v povodí horní Vltavy (Novák P. aj.) - Zhodnocení příčin vzniku povodně na Novojičínsku v roce 2009 (Oppeltová P. aj.) - Použití multikriteriální analýzy při volbě optimálního návrhu úpravy vodního režimu zemědělsky využívaného území (Pešková J.) - Režim podzemní vody v soutokové oblasti Moravy a Dyje (Soukalová E.) - Průběh teplot a srážek v Praze na Karlově v letech 1961-2010 (Střeštík J.) - Využití hydrologických a hydrogeologických dat pro vodoprávní praxi a územní plánování (Šedivá I.) - Ověření vlivu cíleného zatravnění zdrojové oblasti na odnos dusíku z povodí a koncentraci dusičnanů v drenážních vodách (Zajíček A. - Kvítek T.).