Vydra říční a rybářství - Kučerová, Marcela (Český nadační fond pro vydru, 2001)
Vydra říční a rybářství - je možné žít společně? Základní údaje o vydře říční (Lutra lutra). Jak poznáme přítomnost vydry. Čím se vydra živí. Člověk a vydra, faktory ohrožující vydru. Možnost záměny vydry s norkem americkým. Rozšíření vydry říční v České republice a v Evropě. Zákonná ochrana vydry říční. Možná opatření pro snížení škod na rybí obsádce. Regulace početnosti vydry a důvody pro její nepřípustnost za současné situace.