Hydrochémia 2012 = Nové analytické metódy v chémii vody : zborník prednášok zo XXXX. ročníka konferencie s medzinárodnou účasťou - Hucko, Pavel (Slovenská vodohospodárska spoločnosť ZSVTS pri Výskumnom ústave vodného hospodárstva, 2012)
Sborník přednášek z 40. ročníku konference s mezinárodní účastí, konané ve dnech 16.-17. května 2012 v Bratislavě. Z obsahu: Zkoušení způsobilosti - vzorkování surové a povrchové vody (Nižnanská A. - Kořínek P.) - Sledování jakosti vody v podélném profilu řeky Labe s využitím vrtulníku (Medek J.) - Stanovení pesticidů, jejich metabolitů a farmaceutických látek ve vodách a sedimentech pomocí LC-MS/MS (Ferenčík M. - Schovánková J. a kol.) - Výsledky monitoringu reziduí přípravků na ochranu rostlin v rámci povodí Labe (Medek J. - Ferenčík M. a kol.) - Separace vybraných farmakologicky aktivních látek na koloně s gradientovou elucí a UV detekcí (Smrčková Š. aj.) - Stanovení perfluorovaných organických látek v povrchové vodě a kalu z čistíren komunálních odpadních vod (Pospíchalová D. aj.) - Příprava vzorků plavenin a sedimentů pro stanovení PAU metodou QuEChERS (Svobodová A. - Sudová P.) - Stanovení množství nelegálních drog a jejich metabolitů v komunálních odpadních vodách (Očenášková V. a kol.) - Stručný vývoj metod stanovení CHSK-Cr (Sýkora V. aj.) - Zhodnocení stanovení pyridinových derivátů metodou CHSK-Cr (Cypris M. aj.) - Specifické organické látky - jejich cesta z měst a polí do povrchových vod (Koželuh M. aj.).