Modelový výzkum v technologii úpravy vody : sborník referátů. ([ZP ČVTS při Hydroprojektu] : [ZP ČVTS při Výzkumném ústavu vodohospodářském], 1978)
Druhá část sborníku referátů z konference. Obsah: Některé připomínky ke konstrukci modelových zařízení pro úpravu vody (Erben V.) - Modelování filtrace (Hereit F. aj.) - Matematický model adsorpce na granulovaném aktivním uhlí (Čížek P. aj.) - Odstraňování dusičnanů z pitné vody (Koubíková H.) - Možnosti likvidace zbytkového ozonu z odplynu směšovacích zařízení (Podhorský J.) - Příspěvek ke kinetice rozpadu ozonu ve vodě (Zapletal Z.) - Laboratorní ozonizátor VÚV pro modelování procesu ozonizace (Motl V.) - Inaktivace spor Bacillus cereus ozonem (Stuchlíková E.) - Možnosti zkvalitnění úpravy vody z biologického hlediska (Moravcová V.) - Využití pokusných kolmatátorů pro návrh umělé infiltrace (Jedlička B. aj.) - Modelování odvodňovacích procesů vodárenských suspenzí (Koníček Z.) - Modelové zkoušky koroze vnitřního povrchu vodovodního potrubí a jejich vztah k provozním zkouškám (Langer R.).