Modelový výzkum v technologii úpravy vody : sborník referátů. ([ZP ČVTS při Hydroprojektu] : [ZP ČVTS při Výzkumném ústavu vodohospodářském], 1978)
První část sborníku referátů z konference. Obsah: Modely a modelování (Motl V.) - Některé výsledky studia přestupu vzdušného kyslíku do vody (Haindl K. aj.) - Odstraňování ropných uhlovodíků z podzemní a povrchové vody aerací pro vodárenské účely (Stankovičová J. - Brtko J.) - Příspěvek k odstraňování radonu-222 provzdušňováním (Mansfeld A. - Hanslík E.) - Reprodukovatelnost laboratorních koagulačních zkoušek (Žáček L.) - Provádění sklenicových a kontinuálních modelových zkoušek za účelem optimalizace podmínek tvorby suspenze při úpravě vody (Hereit F. aj.) - Laboratorní výzkum úpravy povrchové vody s obsahem ropných uhlovodíků čiřením (Stankovičová J. - Kelnarová Z.) - Vliv fyzikálních a chemických podmínek na průběh tvorby a agregace suspenze z hlediska modelování (Hereit F. aj.) - Vliv vtoku štěrbinou na míšení ve vločkovém mraku (Tesařík I. - Zajíček L.) - Modelové zařízení pro kontinuální úpravu vody čiřením (Žáček L. aj.) - Model lamelového usazováku aplikovaného při úpravě podzemních vod (Bouchal A.) - Využití laboratorních a poloprovozních zkoušek pro návrh provozních flokulačních zařízení (Moravec J. aj.).