Rainfall-runoff modelling : the primer - Beven, Keith J. (Wiley-Blackwell, 2012)
Základy odtokových procesů a procesu modelování. Vývoj srážkoodtokových modelů. Data pro srážkoodtokové modelování. Předpovídání čar průtoků pomocí modelů založených na datech. Předpovídání čar průtoků pomocí distribuovaných modelů založených na popisech procesů. Hydrologická podobnost a distribuční funkce srážkoodtokových modelů. Zhodnocení parametrů a předpovědní neurčitost. Modely pro měnící se riziko. Nová generace hydrologických modelů. Předpovědi pro neměřená povodí. Vodní zdroje a doba zdržení v povodí.