Manažment povodí a povodňových rizík = River basin and flood risk management : zborník príspevkov : proceedings of the conference : Častá-Papiernička, 6.-8. decembra 2011 (Výzkumný ústav vodného hospodárstva, 2011)
Sborník příspěvků z konference konané ve dnech 6. - 8. prosince 2011 v Časté-Papierničke na Slovensku. Z obsahu: Zjišťování úniků vody z přehrad, kontrola funkčnosti těsnících stěn a kontrola úspěšnosti realizovaných nápravných opatření s využitím karotážních měření (Kořalka S.) - Spolehlivost manipulačních objektů na vodních dílech - stavidlové uzávěry (Brouček M. - Satrapa L.) - Vodohospodářský informační systém pro nakládání se specifickými znalostmi povodí (Fanta D. aj.) - Ochrana a záchrana kulturního dědictví ohroženého povodněmi (Fošumpaur P. aj.) - Posuzování protipovodňových efektů akcí programu obnovy rybníků, malých vodních nádrží a pozemkových úprav v ČR (Fošumpaur P. aj.) - Retence významných srážek v horních oblastech povodí ve vztahu k povodňové ochraně (Koutný L. aj.) - VD Hvězda - hydraulický výzkum (Králík M.) - Hydraulický výzkum vodních děl Horcov, Klabava a Kopčany (Králík M. aj.) - Plzeň-Lobzy: povodňový park (Pilařová P. - Šlezingr M.) - Posouzení stavu náplavů v oblasti města Terezín na řece Ohři (Šlezingr M.) - Vývoj trendů v řadách průměrných denních průtoků a jejich vliv na vodní díla (Zukal M.) - Mapy povodňového nebezpečí, dokumentace oblastí s významným povodňovým rizikem, plán pro zvládání povodňových rizik (Cihlář J. aj.) - Riziková analýza záplavových území z pohledu hromadného zpracování dat a prostředků GIS (Horský M.) - Atlas rizik Labe - zpracování map povodňového nebezpečí a map povodňových rizik - pilotní projekt na řece Jizeře (Skořepa J.).