Atlas rozšíření suchozemských plžů v CHKO Bílé Karpaty - Dvořáková, Jana (Acta Carpathica Occidentalis, 2011)
Historie malakologického výzkumu v CHKO Bílé Karpaty. Přírodní poměry Bílých Karpat. Nástin vývoje bělokarpatské měkkýší fauny v poledové době (holocénu). Historické údaje. Přehled studovaných lokalit. Systematický přehled suchozemských plžů nalezených v CHKO Bílé Karpaty. Charakteristika nalezených druhů a jejich výskyt v CHKO Bílé Karpaty. Vyhodnocení výsledků výzkumu, diverzita malakofauny Bílých Karpat. Postavení malakofauny Bílých Karpat v rámci západokarpatské oblasti.