Opera Corcontica = Krkonošské práce - Andrle, Jaroslav; Dobrowolska, Karolina; Knapik, Roksana; Ševců, Alena (Správa Krkonošského národního parku, 2010)
Sborník příspěvků z mezinárodní konference Geoekologické problémy Krkonoš, konané ve Szklarske Porębe ve dnech 21. - 23. září 2009. Tematické okruhy přednášek: neživá příroda, bezlesé ekosystémy, lesní ekosystémy, management a společenské vědy. Z obsahu: Využití dynamického modelu MAGIC k rekonstrukci a predikci dlouhodobých změn chemismu vody v jezerech v Krkonoších (Rzychoń D. aj.) - Možnosti umělé obnovy lesa na lokalitách ohrožených introskeletovou erozí (Souček J.) - Prameny radioaktivních minerálních vod na území Kowary-Horní Malá Úpa (Goliáš V. aj.) - Geofyzikální měření zvýšeného obsahu uranu na opuštěných těžených lokalitách uranových rud na vybraných územích KRNAP (Skácelová Z. - Mrázová Š.) - Struktura/vývoj krajiny a vegetace na příkladu transektu Vrchlabí-prameny Bílého Labe (Matějka K.) - Dlouhodobá dynamika rostlinných společenstev subalpinského a alpinského stupně východních Krkonoš (Matějka K. - Málková J.) - Dlouhodobý vliv mulčování na horskou louku v KRNAP (Pourová K. aj.) - Obnova lesních porostů na výzkumných plochách v bilaterální biosférické rezervaci Krkonoše/Karkonosze (Vacek S. aj.).